ondernemers

Ooit hebben we de keuze gemaakt om ondernemer te worden. Soms geboren uit noodzaak, een speling van het lot of misschien zelfs toeval? Maar waarschijnlijk vind het haar oorsprong in een wens. Een passie die zich steeds nadrukkelijker manifesteert of talenten die hunkeren naar herkenning en erkenning. De drang om vorm te geven aan innerlijke bruisende impulsen gaat gepaard met het creëren van beelden, visualisaties van de toekomst. Deze fase kenmerkt zich door een hoge mate van vrijheidsbeleving. En dat gevoel van vrijheid willen wij graag behouden in de toekomst. Een ondernemer wil toch vrij zijn en genieten van het succes?

Maar is dat nog jouw realiteit??? Natuurlijk is het in de startfase avontuurlijk en boeiend en zijn we vol positieve energie. Maar naar verloop kunnen de eerste barstjes optreden. Misschien dat de klanten het af laten weten, of een mooie opdracht die niet door gaat. Of we komen om in het werk en we durven geen nee te zeggen. Langzaam verandert de relatie tussen jou en je bedrijf. Ineens komen er bekende hinderlijke patronen om de hoek kijken, geboren uit onzekerheid of angst. Niet zo vreemd, je neemt jezelf immers mee in het bedrijf. Net als in de relatie met een partner kan ook je bedrijf afstand van je nemen en omgekeerd. De eenheid die je in aanvang voelde lijkt dan ver weg. Wat eerst zo makkelijk stroomde eindigt in een gevecht. Het gevoel van vrijheid maakt plaats voor stress en onrust.

Er zijn drie mogelijkheden:

• Wegzakken en slachtoffer zijn
• Nog harder werken, nog meer uren
• Of we staan stil en gaan op onderzoek

De eerste twee mogelijkheden vragen weinig uitleg. Niemand zal daar echt enthousiast over zijn. Toch zijn wij in staat om een van beide heel lang vol te houden, ten koste van onszelf en onze omgeving.
Wij, Wilka Zelders en Eric Both van Oase-Trainingen nodigen je uit voor de laatste optie. Een keuze die garant staat voor vernieuwing, plezier en transformatie. Leg je werk even neer, neem tijd voor jezelf en je bedrijf. Skip eens een dag om te kijken hoe de relatie is tussen jou en je onderneming. Voelt het nog wel oké, waar wringt het, wat vraagt om een nieuwe benadering.

Bij Oase-trainingen begeleiden Wilka Zelders en Eric Both je op deze weg. Wij creëren met jou een oase, waar je in alle rust in contact komt met datgene wat voor jou van belang is.
Een bron van inspiratie! Je bent welkom bij ““Ontmoetingen op de bank” of bij onze trainingen.